• Imprimeix

Jornada d'Instamaps

 

Cuándo

Fecha 24.10.2019

Horario

de 18.15 a 20.15 hores

Dónde

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

NOVETAT: Aquesta jornada s'emetrà en directe a través del canal ICGC Catalunya de Youtube. Una vegada finalitzada la jornada, es podrà accedir al vídeo de la sessió a l'esmentat canal.

Instamaps (www.instamaps.cat) és una plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials.

Instamaps ha estat dissenyat per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma fàcil, ràpida i molt gràfica. Instamaps està en permanent evolució i, en aquesta jornada, s’explicaran les novetats i les millores.

El taller s'adreça a tots els usuaris. Es farà un repàs de les diferents funcionalitats i possibilitats de la plataforma a partir de la realització de tres mapes concrets, que permetran mostrar les possibilitats i les funcionalitats de l’eina. També es farà un repàs de les noves funcionalitats i millores.

  • Instamaps. Galeria, visor i editor. Eines
  • Mapa 1. En base a la creació i l'ús de geoinformació per part de l’usuari (turisme, excursionisme, activitats de muntanya).
  • Mapa 2. En base a la pujada de dades des d'arxius i estilització: mapes dinàmics (mapes d'estats, mapa a partir de la informació pròpia dels usuaris).
  • Mapa 3. En base a la pujada de dades del núvol i visualització. Consum de serveis de dades al núvol (mapes dinàmics, dades obertes). Aquí s’explicarà la nova funcionalitat de consum ràpid de dades obertes des dels portals.

No serà necessari l'ús d'ordinadors per part dels assistents.