• Imprimeix

Jornada "Geotèrmia, l'energia de la Terra"

 

Cuándo

Fecha 30.11.2018

Horario

de 18.00 a 22.30 hores

Dónde

Auditori del World Trade Center (WTC)
Moll de Barcelona, s/n
Barcelona

La geotèrmia és una de les energies del futur, tant des del punt de vista de la sostenibilitat com des de l’econòmic. Els professionals del sector són conscients de que es tracta d’una tecnologia menys coneguda que les altres fonts d’energia i més difícil d’instal·lar de manera particular a grans ciutats, on el subsol pertany a l’ajuntament i està ocupat per altres serveis. Tot i així, Catalunya té el potencial per ser capdavantera a Europa de grans projectes d’energia geotèrmica, un dels quals, per exemple, n’és el projecte geotèrmic de l’Hospital de Sant Pau que, amb 307 pous, té les instal·lacions geotèrmiques més grans de la Unió Europea.

Per aquest motiu, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears ha escollit la geotèrmia com a protagonista per a la jornada que es farà en el marc de la Festa de Santa Bàrbara 2019.

Enguany, el Col·legi aposta per un nou format pel que fa a la Festa de la Patrona, en què es combinarà l'aspecte lúdic amb el professional, i on l'eix central conceptual és la geotèrmia. L'acte, adreçat als col·legiats, en aquesta nova edició s'obre als diferents actors que conformen el sector amb l'objectiu de compartir experiències, de transformar l'espai de reunió en una àgora on l'eix central esdevingui la cultura energètica i tecnològica, però també el medi ambient i la sostenibilitat en el sentit més ampli del terme. Un equilibri necessari per a la subsistència del nostre planeta.

Un equilibri que també quedarà palès en aquest nou format d’acte amb la presència i l'anàlisi de continguts professionals d’actualitat, d’un espai per a les relacions socials i el networking i, sobretot, un gest de complicitat a la diversió que sempre ha acompanyat la Festa de Santa Bàrbara.

Des del Col·legi s’encoratja a professionals, empreses, entitats i Administració Pública vinculades al sector a participar activament en un dels esdeveniments anuals més significatius com és la Festa de Santa Bàrbara.

Programa

18.00 - 18.30

Recepció dels assistents

18.30 - 19.00

Benvinguda institucional
Sr. Juan Ignacio Navarro, president del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears

Acte inaugural
Sra. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

19.00 - 19.40

Conferència magistral: "Un planeta en crisi: anàlisi i desafiaments tecnològics"
Sr. Amador Menéndez, doctor en Química per la Universidad de Oviedo. Premi Europeu de Divulgació Científica. Investigador del Instituto Tecnológico de Materiales de Asturias (ITMA)

19.40 - 20.40

Col·loqui: "Geotèrmia, l'energia de la Terra"

  • Sr. Carles Alba, vocal de la Junta del Clúster d'Energia Eficient de Catalunya (CEEC)
  • Sr. Joan Ignasi Herms, cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
  • Sr. Francesc Vidal, responsable de l'Àrea d'Energies Renovables de l'Institut Català d'Energia (ICAEN)
  • Sr. José Juan de Felipe, doctor en Marina Civil i Màquines Navals i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • Modera: Sr. Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de televisió. Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (UB)

20.40 - 20.50

Acte de lliurament de guardons

20.50 - 21.00

Acte de cloenda
Representant del Departament d'Empresa i Coneixement Sostenible de la Generalitat de Catalunya

21.00 - 22.30

Còctel-sopar

22.30

Finalització de la Festa