• Imprimeix

II Jornada Geomitologia. Excursió Geomitològica

 

Cuándo

Fecha 29.09.2018

Horario

de 9.00 a 14.30 hores

Dónde

Sortida i tornada en autocar des del

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

 

La jornada s’emmarca tant en la línia de treball de difusió i divulgació del coneixement geològic com en la línia de treball de relacions de proximitat i col·laboracions que es desenvolupen al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus de l’ICGC.

Es tracta d’una excursió geomitològica gratuïta i oberta a tots els públics, organitzada per l’ICGC en col·laboració amb el Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Consisteix en efectuar una visita sobre el terreny a algunes de les localitats geològiques més significatives situades a l’entorn del congost de Collegats (Cova de la Serpent i Sant Pere de les Maleses) sobre les quals, a causa de la seva pròpia composició geològica i especialment del seu modelat geomorfològic, s’han teixit llegendes en el passat que segueixen vives a dia d’avui. A més el Geoparc, en col·laboració amb l’ICGC, ha participat en el disseny de panells interpretatius en aquest sector.

És, doncs, una jornada que pretén donar explicacions científiques a algunes llegendes que persisteixen en l’imaginari popu

L’excursió serà guiada pels tècnics del CST Pirineus i, la part relativa a les llegendes, anirà a càrrec de l’escriptor Pep Coll.