• Imprimeix

Geolodía Lleida 2022

 

Cuándo

Fecha 08.05.2022

Horario

Grup 1, a les 9.00 hores
Grup 2, a les 10.00 hores
Grup 3, a les 11.00 hores

Durada de la sortida: 3 hores.

Dónde

Punt de trobada: Àger, aparcament d'autocaravanes

Veure mapa

Places esgotades.

El Montsec i la formació de la Vall d’Àger

El Geolodía és una jornada de divulgació gratuïta, que consisteix en excursions guiades per geòlegs i està oberta a tot tipus de públic. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2010, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit estatal que se celebra, simultàniament, a totes les províncies. El seu objectiu principal és apropar la Geologia als participants per a que prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME). L’ICGC hi col·labora.

Enguany, el Geolodía de Lleida es titula “El Montsec i la formació de la Vall d’Àger”. En aquesta ocasió es visitarà el sector oest de la Vall d’Àger, un sector que confereix un paisatge de bellesa única, la formació de la qual està profundament lligada als processos geològics associats a l’aixecament dels Pirineus. A la Pertusa, al marge esquerra de la Noguera Ribagorçana, on s’inicia aquest Geolodia, es pot llegir la historia geològica escrita en les roques del Montsec. Una historia que ens parla dels sediments que s’acumularen en el mar pirinenc, ara fa més de 80 Ma. També hi trobem evidencies de les estructures de deformació associades a l’emplaçament de la serra del Montsec, o de la formació del Congost de Montrebei. Més cap a l’est, a Agulló, es troben vestigis de rius que solcaren la Vall quan aquesta s’obria cap a l’Atlàntic. Una historia geològica singular.

Aquest és l'enllaç per obtenir més informació

Imatge del pòster informatiu del Geolodia Lleida 2022