• Imprimeix

Geolodía Lleida 2021

 

Cuándo

Fecha 08.05.2021

Horario

A partir de les 09.30 hores

Dónde

Aquest esdeveniment es farà a l’aire lliure i seguint les recomanacions vigents en relació a la COVID-19.

Punt de trobada: aparcament del Port del Cantó, a les 09.30 hores

Descobrint la Vall de Siarb

El Geolodía és una jornada de divulgació gratuïta, a través d'excursions guiades per geòlegs i oberta a tot tipus de públic. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2010, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit estatal que se celebra, simultàniament, a totes les províncies. El seu objectiu principal és apropar la Geologia als participants per a que prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME). L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) hi col·labora.

Enguany, el Geolodía de Lleida es titula “Descobrint la Vall de Siarb” i consisteix en una sortida geològica en aquesta zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP). La sortida mostrarà els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roques. També es parlarà de l’aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, es farà una passejada pel Jardí de Roques de Rubió i s’introduiran els animals i les plantes que vivien aquí fa uns 200 milions d’anys, com interaccionaven entre ells i amb l’ambient en què subsistien.

Podeu trobar més informacció en l'enllaç següent: https://geolodia.es/geolodia-2021/lleida-lerida-2021/