• Imprimeix

Exposició "Les textures de les roques. Visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya". A Girona

 

Cuándo

Fecha Del 24.02.2020 al 05.04.2020

Horario

Del 24 de febrer al 5 d'abril de 2020
Horari de visites: de dilluns a divendres, de 09.00 a 21.00 hores

Dónde

Vestíbul principal i passadissos de la Facultat de Ciències
Universitat de Girona. Campus Montilivi
C/ Maria Aurèlia Capmany, 69
Girona

L’objectiu de l’exposició és il·lustrar un conjunt de textures microscòpiques representatives de les roques ígnies, metamòrfiques i sedimentàries que afloren a Catalunya.

L’origen, la formació i l’evolució de les roques és un dels objectius principals de les ciències de la Terra, i l’observació de les textures de les roques i els seus components ha estat i és una font d’informació essencial per avançar en el coneixement d’aquests aspectes i en les aplicacions que se’n deriven.

En geologia, el concepte “textura d’una roca” fa referència a les relacions geomètriques entre els grans minerals i la resta de components que formen la roca, així com l’anàlisi de la grandària i la forma dels grans. Aquestes relacions generalment s’estableixen, en una primera aproximació, a escala de mostra de mà, però per determinar amb més detall les característiques imperceptibles a simple vista, cal l’observació microscòpica de làmines primes.

Al marge del seu significat i la seva utilitat, de la visió microscòpica de les textures de les roques en deriven unes imatges d’una gran variabilitat estètica.

Les textures de les roques tenen un valor científic, pràctic i estètic molt potent que ens ha convidat a construir un relat que volem compartir. Aquest valor s’intensifica si les textures s’emmarquen dins un territori amb un substrat geològic divers com és Catalunya.


Descarrega el catàleg de l'exposició (PDF) [96 MB]