• Imprimeix

Exposició "CARITAT. Un llibre almoina [en els inicis de la sismologia moderna]. Poesia solidària de Jacint Verdaguer"

 

Cuándo

Fecha Del 18.10.2016 al 09.01.2017

Horario

Visites a concertar,
de dilluns a divendres,
trucant al 973 65 08 30 ext. 5002

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21. Tremp

Veure mapa

L'exposició "CARITAT, un llibre almoina [en els inicis de la sismologia moderna]. Poesia solidària de Jacint Verdaguer" té com a objectiu rescatar de l'oblit el llibre Caritat, editat pel mateix poeta amb la voluntat de col·laborar econòmicament en la reconstrucció dels pobles d'Andalusia que, a la vigília de Nadal de 1884, foren assolats per uns terratrèmols devastadors.

La mostra parla de l'acció solidària que va emprendre Verdaguer quan va publicar el llibre Caritat, en solidaritat amb els damnificats dels terratrèmols d'Andalusia al 1884. Una catàstrofe natural que va fer centenars de morts i va deixar famílies senceres en la més absoluta misèria, i que coincidí amb els inicis de les observacions i les descripcions científiques de moviments sísmics. D'aquí que, en aquesta exposició, s'hi ha afegit un epíleg on es comenta com aquests terratrèmols van significar l'inici de la sismologia moderna a Espanya, i s'enllaça amb una descripció del servei sismològic de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

A Caritat conflueixen reptes de ciència i literatura del passat, però també els reptes humans de sempre que ens porten a preguntar-nos "On és la caritat?".

Web de l'exposició