• Imprimeix

Curs Intensiu en Micromorfologia de sòls. 3a edició

 

Cuándo

Fecha Del 30.09.2019 al 11.10.2019

Horario

Primera setmana: de 9.00 a 13.30 i de 15.00 a 17.00 hores

Segona setmana: de 09.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00 hores

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

La micromorfologia és una tècnica d’estudi en ciències de la terra que descriu, interpreta i mesura els components, les característiques i els teixits dels sòls, dels materials regolites i els components culturals a nivells microscòpics i submicroscòpics. Les mostres no alterades són necessàries per veure la disposició i la relació de partícules o components individuals del sòl a mesura que es produeixen a la natura, per tant, normalment s'utilitzen seccions primes observades a través de microscopis de polarització.

Aquest curs inclourà conferències, exercicis amb seccions primes proporcionades pels professors i també amb material portat pels participants i visites a un laboratori de secció prima. Per a cada 2 participants, com a màxim, es disposarà de microscopis de polarització analògica i digital, així com d'instal·lacions per treballar amb ells durant el temps addicional i discutir les seccions primes dels participants amb professors i col·legues. Cada participant que assisteixi a un mínim d'hores lectives rebrà un certificat expedit per la Universitat de Lleida, sota els auspicis de la Societat Internacional de Ciència del Sòl i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Els continguts del curs són:

  • Principis de mineralogia i petrografia, mineralogia òptica
  • Mostra de micromorfologia i elaboració de seccions primes
  • Directrius per a la descripció de seccions primes de sòls i regolites, components de la planta.
  • Micromorfologia dels materials del sòl i identificació dels processos de formació dels sòls: sòls afectats de carbonat, guix i sal, sòls volcànics, acumulació d’argila, sòls hidromorfs, sòls tropicals i molt resistents, processos glacials i periglacials, materials orgànics i fauna.
  • Micromorfometria i processament d'imatges.
  • Gènesi i classificació del sòl
  • Geomorfologia
  • Paleosols
  • Arqueologia

També s’ofereix una excursió opcional de cap de setmana al voltant de la conca de Tremp, per parlar sobre geologia, aigües salades mediterrànies i gènesi del sòl.

Els professors són professionals experimentats i investigadors de les universitats de Lleida, Gant, Barcelona, ​​Stellenbosch i La Laguna.

El curs s'adreça a estudiants o llicenciats en agronomia, arqueologia, geologia, ciències ambientals, silvicultura o qualsevol altre grau, inclosa la ciència del sòl o la geoarqueologia en el seu currículum.

Més informació