• Imprimeix

2n Curs Intensiu de Formació en Micromorfologia de Sòls

 

Cuándo

Fecha Del 25.09.2017 al 06.10.2017

Horario

1a setmana: de 09:00 a 13:30 i de 15:00 a 17:00 hores
2a setmana: de 09:00 a 13:30 i de 15:00 a 18:00 hores

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

L'ICGC, mitjançant el Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP), en el marc del Conveni que té subscrit amb la Universitat de Lleida en matèria d'edafologia, pel coneixement dels sòls, el foment de la formació i la transferència de coneixement, col·labora en l'organització d'aquest curs de temàtica edafològica altament especialitzada.

Organitzat pel Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida i coordinat per la Dra. Rosa Maria Poch, del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la Universitat de Lleida i presidenta de la Comissió Soil Morphology and Micromorphology de la International Union of Soil Sciences, hi participen uns vint especialistes i l'impartiran vuit professors i científics de les Universitats de Lleida, Gant, Barcelona, Politècnica de Madrid i la Laguna. A més de en els aspectes tècnics, el CSTP col·labora en la visita que s'efectuarà a camp. Entre els components de l'equip docent destaca la figura del Professor Georges Stoops, una de les màximes autoritats mundials en la matèria.

El curs s'adreça a estudiants i graduats en agronomia, arqueologia, geologia, ciències ambientals, forestals o graus que en el seu currículum inclouen ciència del sòl o geoarqueologia. S'impartirà en anglès i combinarà aspectes teòrics amb treballs de microscòpia. També inclourà una sortida a camp.

Els continguts del curs seran:

  • Principis de la mineralogia i petrografia, mineralogia òptica.
  • Presa de mostres per micromorfologia.
  • Directrius per a la descripció de les làmines primes de sòls i regolites.
  • Micromorfologia dels materials del sòl i la identificació dels processos de formació del sòl: carbonat, guix, sòls afectats per la sal, sòls volcànics, acumulació d’argiles, sòls hidromòrfics, sòls tropicals i processos glacials i periglacials.
  • Introducció a la micromorfometria i processament d’imatge.
  • Aplicacions de micromorfologia: Gènesi de sòls i classificació; Arqueologia; Geomorfologia i sedimentologia.
  • Opcional: cap de setmana d’excursió al voltant de la conca de Tremp: geologia, paisatges-sòls mediterranis, la gènesi del sòl, arqueologia (vila romana d’Isona).

Més informació