• Imprimeix

25a Setmana de la Ciència

 

Cuándo

Fecha Del 14.11.2020 al 29.11.2020

Dónde

Esdeveniment en línia

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) participa en les activitats de la 25a Setmana de la Ciència (del 14 al 29 de novembre de 2020), iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

L’ICGC ha organitzat dues d'activitats virtuals de divulgació geològica adreçades a estudiants de diversos nivells educatius i al públic en general:

Les textures de les roques. Recurs didàctic

S’ha adaptat a format web l’exposició itinerant “Les Textures de les roques: visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya”, permetent accedir als continguts de l’exposició de forma interactiva i, alhora, descarregar el material pedagògic relacionat a continuació:

  • Mapa de localització de textures representatives: imatge interactiva amb descàrrega individual del panell de cada mostra que es selecciona.
  • Activitat pedagògica: consisteix en observar i en identificar les característiques de les textures de diferents tipus de roques, a escala microscòpica, i relacionar-les amb la interpretació geològica que se’n deriva. Inclou  el material necessari per a posar en pràctica l’activitat:
    • Dossier de l’alumnat d’imatges . Inclou el nom i la tipologia de roca (sedimentària, ígnia, metamòrfica), la procedència de la mostra i la tipologia de la imatge. Es pot imprimir el document per a cada alumne o grup o bé projectar-lo en la pantalla. 
    • Dossier de l’alumnat de textos . 12 quadres de text amb el nom de la textura, la seva descripció i el significat. L’alumnat ha de relacionar cada text amb la imatge correcta i indicar el número de la mostra a la qual correspon. Es pot imprimir el document per a cada alumne o grup. 
    • Dossier del professorat . Document amb els continguts de l’activitat resolta. Es pot projectar al final de la sessió com a síntesi de l’activitat.
  • Material complementari. Descàrrega dels panells introductoris de l’exposició: 
  • Informació relacionada (inauguració, exposició completa i monografia tècnica).

Quiz del Pirineus Geological Open Museum (PGOM)

Es tracta d’un joc de preguntes i respostes sobre la història de la Terra, de la vida i dels Pirineus. Gràcies a l’aplicació de l’audioguia del PGOM, disponible per a Android i per a iOS, es pot gaudir d’una visita virtual pels recorreguts de l’exposició: el Jardí de les roques i l’Avinguda dels Temps Geològics. Cada element que composa l’App del PGOM inclou textos descriptius, imatges i locucions divulgatives que proporcionen informació per resoldre les qüestions del Quiz . Al finalitzar i enviar el formulari s’obté el codi del Passaport Científic que permet participar en el sorteig de regals de ciència (jocs, llibres, entrades a museus, etc.).Us recomanem que durant la Setmana de la Ciència doneu un cop d’ull a aquestes activitats de divulgació geològica. I que en gaudiu!

Títol de l'exposició "Les textures de les roques: visió microscòpica dels substrat geològic de Catalunya"
Imatge del "PGOM. Quiz sobre la història de la Terra, de la vida i dels Pirineus"