• Imprimeix

Sonda de temperatura i humitat a la conca de Tremp

El passat 15 de setembre l'IGC va instal·lar a la conca de Tremp una sonda d'humitat i temperatura, la sisena d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya.

20/1/12 14:13

El passat 15 de setembre l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) va instal·lar a la conca de Tremp una sonda d'humitat i temperatura, la sisena d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Les sondes instal·lades a Catalunya s'integren a la xarxa instrumental de mesura de paràmetres físics del sòl de l'IGC.

La sonda obté les dades de temperatura i humitat cada sis hores a diferents profunditats del sòl, concretament a 50, 30 i 20 cm. Aquest monitoratge en continu contribueix a la millora del coneixement de les característiques físiques dels sòls de Catalunya, en aquest cas de la conca de Tremp. Les dades obtingudes s'envien també al Servei de Sòls del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA Soil Survey), amb el qual l'IGC col·labora des de l'any 2008 en matèria de transferència de coneixement i d'experiències en l'estudi i la cartografia de sòls.

[+info:] Butlletí d'Innovació del Departament de Territori i Sostenibilitat