• Imprimeix

Retransmissió per Canal 33 de dos documentals de l’ICGC

18/11/16 12:37

Avui, 18 de novembre de 2016, a partir de les 23.16 hores, es retransmetran per Canal 33 els documentals “La mesura de la Terra” i “Gaia. La Gran Mare”, tots dos de l’ICGC.

“La mesura de la Terra” mostra la història del mesurament de la Terra: des de les primeres representacions de l’Antiguitat, quan el món era profundament misteriós, fins a l’actualitat, quan la cartografia ha quedat incorporada a la vida quotidiana. Els fets i les idees es mostren mitjançant il·lustracions i animacions, i també amb filmacions fetes en llocs rellevants de Barcelona, Mallorca, Madrid, Ceuta, París i Londres.

“Gaia. La Gran Mare” tracta de l’origen, l’evolució i el futur de la Terra posant èmfasi en els conceptes geològics bàsics i el paper de la vida i dels humans. També s’hi exposen les amenaces a la sostenibilitat del planeta. Els fets i les idees es mostren mitjançant il·lustracions i animacions, i també amb filmacions en llocs rellevants de Catalunya, Anglaterra, Escòcia i el País Basc.

Aquest darrer documental ha rebut el primer premi del prestigiós festival finlandès Vaasa Wildlife, VIII Concurs Internacional de Films de Natura. El jurat l'ha triat per davant d'un de la televisió pública alemanya i d'un altre de la BBC. Aquest mateix vídeo ja va rebre un altre premi el passat mes de juliol a Los Angeles en un certamen similar.

Ambdós documentals són de caràcter cientificodivulgatius adreçats a un públic generalista i, en especial, als joves interessats en les ciències de la Terra.

Fotograma de "La mesura de la Terra"

Fotograma de "Gaia, la Gran Mare"