• Imprimeix

Notícia 565 - Signat el nou Contracte Programa de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

19/1/23 15:16

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, i la directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Miriam Moysset i Gil, han signat el nou Contracte Programa (CP) entre el Departament i l'Institut per als propers quatre anys, fins al 2026.

El CP regula les relacions recíproques econòmiques i financeres entre la Generalitat de Catalunya i l'ICGC, d'acord amb les funcions que l'Institut té encomandes per llei i que es concreten en generar coneixement del territori per donar suport a les polítiques públiques i a la ciutadania. També estableix les línies estratègiques i els objectius generals, productius i tècnics, així com el mecanisme d'avaluació del seu assoliment.

Els objectius d'aquest CP prioritzen la demanda de les persones usuàries, tant del sector públic com de la ciutadania. S'hi focalitza el treball de l'ICGC en els aspectes que avui preocupen a la societat (la mitigació dels efectes del canvi climàtic, el desenvolupament sostenible, la reactivació econòmica i la protecció social, i el Pacte verd europeu), en base al potencial que ofereixen noves tecnologies com la intel·ligència artificial i, alhora, es dona continuïtat als projectes ja inclosos en anteriors Contractes Programa.

El nou CP consta de quatre eixos temàtics. El primer, relatiu a la governança de la geoinformació en els àmbits de la geodèsia, la cartografia, la informació del sòl i del subsol i la infraestructura de dades espacials de Catalunya. El segon, relacionat amb la generació de geoinformació que reflecteixi la realitat del territori. El tercer, en referència a la prevenció i actuació en riscos geològics i suport a les emergències com allaus i sismes. I, finalment, l'eix relatiu al coneixement i suport a la gestió sostenible del territori, on destaquen, entre d'altres, l'observació de la Terra i els treballs relatius al potencial energètic.

La signatura d'aquest nou Contracte Programa permet a l'ICGC continuar servint a la Generalitat de Catalunya i al conjunt de la societat catalana aportant valor en l'àmbit del seu coneixement i expertesa, sempre amb la voluntat de servei, implicació i responsabilitat que procurem.

Enllaç al Contracte Programa IV
Enllaç a la Nota de premsa del Departament de Territori

Signatura nou CP

El conseller de Territori i la directora de l'ICGC signant el IV Contracte Programa.