• Imprimeix

Notícia 562 - S'han premiat tres solucions basades en tecnologia d'observació de la Terra en el concurs SmartCatalonia Challenge

16/12/22 14:10

El 13 de desembre es va celebrar la 12a edició del concurs obert d'innovació SmartCatalonia Challenge, promogut pel Departament d'Empresa i Treball en coordinació amb l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

L'acte va comptar amb la participació del director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria, Lluís Juncà i Pujol, i de la directora de l'ICGC, Miriam Moysset i Gil.

Aquest concurs d'innovació es va centrar a obtenir solucions alineades amb l'Estratègia NewSpace de Catalunya basades en tecnologia d'observació de la Terra que donen resposta als reptes de millorar l'estudi de la línia del litoral català; l'avaluació i el control de l'impacte en catàstrofes en produccions agrícoles, i el monitoratge i el control de sequera en pastures per millorar i transformar la gestió del territori.

El jurat, integrat per representats del Govern, de l'ICGC, de la Fundació i2CAT i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, va premiar, de les 9 empreses finalistes, les solucions presentades per 3 d'aquestes empreses: Éire Spás, Agropixel i Hemav.

Foto de grup dels finalistes

Finalistes del concurs SmartCatalonia Challenge amb el director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria i la directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.