• Imprimeix

Notícia 556 - II Assemblea General Extraordinària de l'ASGMI, coorganitzada per l'ICGC

15/11/22 17:15

Els dies 14-18 de novembre se celebra a Barcelona la II Assemblea General Extraordinària de l'Asociación de Servicios de Geología y Minería Iberoamericanos (ASGMI), organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en col·laboració amb la Secretaria General de l'ASGMI.

L'ASGMI, que és formada per 22 serveis de geologia i mineria iberoamericans (entre els quals l'ICGC), té la missió fonamental de contribuir al desenvolupament socioeconòmic dels pobles mitjançant la cooperació en termes geològics i miners dels ens associats.

En aquesta Assemblea participen també representants d'EuroGeoSurveys, de la United States Geological Survey (USG), del Geological Survey of Canada (GSC) i de l'organització de serveis geològics africans.

S'hi debat el paper dels serveis geològics en l'ordenació i gestió territorial. L'actual context global aguditza la necessitat de realitzar una aposta clara per a una ordenació i gestió racional del territori que tingui en compte la sostenibilitat i l'ètica com a principis fonamentals i que tingui en consideració la situació d'emergència climàtica en la qual ens trobem.

Per aconseguir-ho els serveis geològics són institucions clau com a generadors de dades, d'informació i de coneixement del sòl, del subsol i dels fenòmens que hi tenen lloc. És imprescindible la seva tasca d'obtenció contínua de dades fiables, independents, de qualitat, oficials, totes elles necessàries per a qualsevol intervenció humana sobre el territori.

Assistents a l'ASGMI