• Imprimeix

Notícia 554 - Exposició "Espai per al nostre planeta"

10/11/22 9:16

El 2 de novembre, Francesc Sutrias, secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana del Departament de Territori, Damià Calvet, president del Port de Barcelona, i Jaume Massó, director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, van inaugurar l'exposició Espai per al nostre planeta, en la qual 35 testimonis plantegen solucions espacials per a un món sostenible tot examinant com les tecnologies de l’espai contribueixen a aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

L'exposició, oberta fins al 2 de desembre de 2022, s'ubica a la Plaça del Portal de la Pau, al Port Vell de Barcelona, ens permetrà veure:

  • Com la innovació espacial promou el creixement econòmic, el desenvolupament sostenible i la igualtat de gènere, alhora que troba solucions pioneres per a la transició ecològica.
  • Com l'observació de la Terra proporciona als científics diagnòstics de danys relacionats amb el desglaç de les nostres glaceres, l'augment del nivell del mar i els fenòmens meteorològics per comprendre el canvi climàtic.
  • Com els satèl·lits de la comunicació i la geolocalització monitoren camps i boscos, protegeixen la vida silvestre, recuperen terres agrícoles valuoses, ubiquen escoles i reconnecten persones i negocis a les zones més remotes del món.
  • Com la relació entre la investigació espacial i la vida a la Terra està creant aliances inavaluables entre nacions i governs, empresaris i organitzacions i, especialment, entre la gent del món: investigadors i científics, professors i alumnes, metges i pacients, agricultors i consumidors dels seus productes: associacions que ens involucren a tots.

La iniciativa és promoguda per la Comissió Europea, l'Agència Espacial Europea i l'Office for Outer Space Affairs de les Nacions Unides per impulsar l'Agenda 2030.

L'Agenda 2030 és una agenda integral, multidimensional i d'aplicació universal que es desplega mitjançant els 17 ODS per promoure els grans reptes globals de prosperitat, benestar, pau, aliances, sostenibilitat del planeta per a protegir les persones.

A la carrera per conquerir l'espai, ens hem d'esforçar per garantir que el nostre objectiu final i més preuat sigui un planeta sostenible, protegit, lliure de pobresa i pacífic.

Pòster de l'exposició