• Imprimeix

Notícia 530 - L'ICGC visita la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC)

20/5/22 7:15
Les 6 persones de la visita davant un avió a les instal·lacions de la Fundació.

Membres de l'ICGC i de la FPAC visitant les instal·lacions de la Fundació.

Dilluns, 16 de maig, el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i Julià Talaya, subdirector general de Geodèsia i Cartografia de l'ICGC, van visitar les instal·lacions de la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC), essent rebuts pel president de la Fundació, Daniel Ventura, el president honorari, Domingo Jaumandreu, el patró, Tomàs Sanchez, i el benefactor i pilot voluntari, Josep Maria Armengol.

L'objectiu de la trobada era acordar l'actualització del conveni de cessió temporal d'equipaments aeris de l'ICGC per a ser exposats al Museu Aeronàutic de Catalunya. Els equips en qüestió són l'aeronau Cessna Citation 501, que va estar en servei a l'Institut els anys 1987-2009, i també equipaments de fotogrametria retirats de la producció.

Amb aquesta cessió es pretén recuperar els instruments per donar suport a la divulgació i a la formació aeronàutica (cicles formatius i graus universitaris) a través de l'accessibilitat a la instrumentació mitjançant la seva exposició al Museu Aeronàutic de Catalunya.

La FPAC és una fundació privada sense ànim de lucre, l'objecte social de la qual és la divulgació a Catalunya i a Espanya de l'aeronàutica i de la seva història. Té la voluntat de promoure activitats que desenvolupin el teixit aeronàutic del nostre país, com ara: salvar i ampliar el patrimoni aeronàutic; divulgar, entre la ciutadania, la cultura, la ciència, la tècnica i la història aeronàutiques, i proporcionar un manteniment adequat del material recollit, permetent la seva exhibició, ja sigui estàtica o en vol.

A més, la FPAC impulsa la construcció del Jardí Museu Aeronàutic de Catalunya, dins el recinte de l'aeroport de Sabadell.