• Imprimeix

Notícia 523 - L'ICGC col·labora en el 47è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica: Onomàstica de la Conca de Tremp i la Terreta

9/5/22 10:17
Sala de conferències del CST Pirineus amb els assistents.

Assistents al parlament inaugural del col·loqui.

Els dies 6-8 de maig s'ha celebrat el 47è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica: Onomàstica de la Conca de Tremp i la Terreta al Centre de Suport Territorial dels Pirineus (ICGC) i a la Sala polivalent de la Casa Nova (Casa Sullà) de Sapeira.

L'ICGC va participar el 6 de maig en el parlament d'inauguració del col·loqui i amb la ponència "Explotacions de la Base de noms geogràfics de l'ICGC sobre toponímia pallaresa", i el 7 de maig amb una interpretació del paisatge geològic de la Conca de Tremp des de la vila de Claret.

El col·loqui es va centrar en un sector emblemàtic de l'àmbit de les comarques nord-occidentals del país, Tremp i el seu entorn immediat: la Conca, per una banda, i la Terreta, per l'altra. Un domini geogràfic molt representatiu del Prepirineu i de la seva intrínseca diversitat, que es concreta en un territori resseguit per dos dels principals rius del país (la Noguera Pallaresa, a la part de la Conca de Tremp, i la Noguera Ribagorçana, al cantó de ponent, conegut tradicionalment com la Terreta).

El col·loqui va ser organitzat per la Societat d'Onomàstica, l'Institut d'Estudis Catalans i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà, i comptà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (on se celebrà el Col·loqui), Fem Terreta. Associació per al Patrimoni de la Terreta, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La col·laboració de l'ICGC s'emmarca dins de l'estratègia hub de la geoinformació del territori, que és una de les línies estratègiques de l'activitat de la institució.