• Imprimeix

Notícia 480 - L'ICGC en la jornada sobre NewSpace i intel·ligència artificial

14/10/21 13:11

El 4 d'octubre de 2021 l'ICGC va participar en la jornada NewSpace i intel·ligència artificial, organitzada per la Cambra de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori amb l'objectiu de debatre i reflexionar sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial al NewSpace.

L'ICGC va aportar casos d'ús on s'han implementat, amb dades d'observació de la Terra, arquitectures d'intel·ligència artificial, tant de Machine Learning com de Deep Learning. En aquest camp hi va presentar els treballs que ha portat a terme els darrers 2 anys amb la implementació d'arquitectures i fluxos de processat basats en intel·ligència artificial, com són la classificació del matollar i tipologia d'espècies arbustives amb la fusió de dades de satèl·lit i sensors hiperespectrals; la detecció de patrons de deformació a partir d'imatges Sentinel 1, i la classificació de cobertes i usos del sòl.

A més de la participació de l'ICGC, també hi van ser presents les empreses Tinkerers, Opencosmos i Aistech. La moderació de la taula rodona va anar a càrrec d'I2CAT.

Durant la jornada es van aprofundir les aplicacions, tendències i oportunitats de negoci de la intel·ligència artificial en àmbits com l'observació de la Terra i la navegació per satèl·lit, els quals generen dades que aporten valor a altres indústries com la mobilitat, l'agricultura, la gestió del territori o l'anàlisi i gestió de riscos, entre d'altres.

També es van posar de manifest les virtuts i les problemàtiques que presenta la intel·ligència artificial en el tractament de dades captades des de l'espai, com són les necessitats i els costos de computació o els controls de qualitat tant dels resultats com de les necessitats dels conjunts d'entrenament d'aquestes arquitectures.

La sessió ha quedat enregistrada i és accessible. Per visualitzar-la, cliqueu aquí