• Imprimeix

Notícia 477 - Presència de l'ICGC a "Space for our Planet"

30/9/21 12:12

Exhibició al carrer. Foto: ICGC.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha participat en l'exhibició Space for our Planet promoguda conjuntament per la Comissió Europea, l'Agència Espacial Europea i l'Office for Outer Space Affairs de les Nacions Unides per promoure l'Agenda 2030.

En aquesta exposició multimèdia diferents actors i entitats europees, entre elles l'ICGC, han mostrat els aprofitaments de les dades d'observació de la Terra en suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'Institut aporta a l'ODS-11, sobre ciutats i comunitats sostenibles, la seva experiència en la generació d'indicadors temàtics i cartogràfics sobre els ecosistemes urbans. En aquest àmbit ha generat un conjunt de productes i de serveis operatius, i bases de dades d'observació de la Terra, a partir d'imatges de satèl·lit i aèries per a dotar els ecosistemes urbans d'una millor comprensió (verd urbà, potencial solar, illa de calor, contaminació lumínica, enfonsament de pous d'aigua subterrània o materials de cobertes).

L'Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional i d'aplicació universal, i es desplega mitjançant els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals de prosperitat i sostenibilitat del planeta.

La inauguració de l'exhibició ha comptat amb la participació de representants de l'Agència Espacial Europea, la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Network of European Regions Using Space Technologies.

Aquesta exhibició ha estat inaugurada a Brussel·les i viatjarà per les seus de l'Agència Espacial Europea, de la Comissió Europea i de les Nacions Unides durant 3 anys.