• Imprimeix

Notícia 464 - El director de l'ICGC visita el Conselh Generau d'Aran

30/6/21 13:50
La síndica d'Aran i el director de l'ICGC

La síndica d'Aran i el director de l'ICGC. Foto del CGA.

El 29 de juny de 2021 la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha rebut, al Conselh Generau d'Aran, la visita institucional del director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, del baile de Vielha e Mijaran, Juan A. Serrano, i del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó. Aquest acte ha comptat també amb la presència del conselhèr de Governacion d'Aran, Amador Marqués, i del subdirector d'Enginyeria i Recursos Geològics de l'ICGC, Joan Palau.

El motiu de la visita és impulsar l'ús de l'energia geotèrmica a la Val d'Aran, tal com recull el conveni entre el Conselh Generau d'Aran (CGA) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), signat el 5 de maig d'enguany.

Durant la visita, tècnics del CGA i de l'ICGC han presentat el projecte de climatització urbana de fred i calor Vielha Smart Multi-RES micro DHC grid, que subministrarà energia a diferents edificis i equipaments de Vielha.

El projecte és concebut com una hibridació d'energia geotèrmica superficial acoblada amb solar fotovoltaica, com a font d'energia base, més biomassa per cobrir pics de demanda.

L'ICGC donarà el suport tècnic necessari per realitzar l'estudi geològic, hidrogeològic i geotèrmic per al desenvolupament del projecte, amb l'interès i la voluntat d'impulsar un model basat en l'ús d'energies renovables i contribuir a la sostenibilitat territorial.