• Imprimeix

Notícia 457 - Presentació del fons Reparaz de l'ICGC a l'Archivo General de La Nación del Perú

17/5/21 7:01

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va participar en l'acte en línia organitzat per l'Archivo General de La Nación del Perú sobre la figura del geògraf Gonçal de Reparaz (1901-1984).

L'acte va comptar amb una breu introducció de Nicolás Díez, director de Conservación de l'Archivo; amb la intervención de la filla de Reparaz, María del Carmen de Reparaz, que ha cedit en dipòsit a l'Archivo el fons documental del seu pare referit al Perú; amb la intervenció de Carme Montaner, cap de la Cartoteca de l'ICGC, que va descriure el fons fotogràfic, el fons bibliogràfic i el fons documental d'aquest geògraf que es conserven a la Cartoteca de Catalunya, els treballs de catalogació al voltant del geògraf i va detallar la difusió que se n'ha fet de la figura i de l'obra de Reparaz (publicacions, exposicions, reportatges). L'acte va cloure amb la intervenció de Jorge Ortiz, cap institucional de l'Archivo General de La Nación.

Aquest esdeveniment és l'inici d'un projecte de cooperació entre l'Archivo General de La Nación i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per aprofundir en la figura de Gonçal de Reparaz i intercanviar informacions i experiències sobre la seva figura i la seva obra, tan destacada a Catalunya com al Perú.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va participar en l'acte en línia sobre la figura del geògraf Gonçal de Reparaz (1901-1984) (11/05/2021)