• Imprimeix

Notícia 445 - L'ICGC i Rokubun endeguen el projecte UNION, cofinançat per la GSA

3/3/21 14:01
L'1 de març de 2021, l'ICGC i Rokubun, empresa catalana dedicada a les tecnologies del sistema global de navegació per satèl·lit (GNSS), han endegat el projecte Undifferenced and Uncombined Positioning Engine (UNION)

L'1 de març de 2021, l'ICGC i Rokubun, empresa catalana dedicada a les tecnologies del sistema global de navegació per satèl·lit (GNSS), han endegat el projecte Undifferenced and Uncombined Positioning Engine (UNION).

L'objectiu d'aquest projecte, coordinat per Rokubun i emmarcat en la convocatòria europea Receiver technologies for high-precision in mass-market, de l'European Global Navigation Satellite Systems Agency (GSA), és millorar la precisió dels usuaris de serveis de posicionament i geolocalització massius (usuaris de vehicles autònoms, de vehicles aeris no tripulats, de telèfons intel·ligents, entre d'altres).

Per aconseguir-ho es basarà en l'aprofitament d'infraestructures d'estacions permanents ja existents en el territori, com ara la xarxa CatNet de l'ICGC, i en el desenvolupament de nous algorismes de càlcul.

Els objectius que es persegueixen són d'interès general europeu en l'àmbit de la navegació. El projecte és cofinançat per la GSA i s'inscriu en el marc dels programes europeus GNSS i H2020.