• Imprimeix

Notícia 409 - L'ICGC participa en el projecte de la UNESCO "Geothermal resources for energy transition"

23/6/20 13:50

L'ICGC participa en el projecte IGCP-636 Geothermal resources for energy transi­tion del programa IUGS UNESCO per al pe­ríode 2020-2024, aprovat pel Programa Internacional de Geociència (sigles en anglès IGCP). Es tracta d'un projecte internacional de cooperació i innovació científica i tecnològica en el camp de l'energia geotèrmica.

L'objectiu principal d'aquest projecte és promoure l'ús dels recursos geotèrmics com a font d'energia renovable baixa en carboni mitjançant l'increment del coneixement dels recursos geotèrmics profunds, l'estudi i l'avaluació dels recursos superfi­cials amb bombes de calor geotèrmiques, i la promoció i divulgació del recurs.

L'ICGC hi participa per compartir i conèixer l'expertesa d'altres entitats internacionals en l'àmbit de l'energia geotèrmica i així estudiar les possibilitats d'aprofitament d'aquesta energia a Catalunya, i crear sinergies per a desenvolupar propostes per a futurs projectes.

El projecte IGCP-636 està liderat per la Universitat de Medellín i l'Associació Geotèrmica Colombiana, i compta entre d'altres amb la participació de representants de diversos serveis geològics internacionals: el servei geològic francès (BRGM), el servei geològic eslovè (GeoZS) i el servei geològic colombià (SGC), i amb entitats de renom en l'àmbit de la recerca en geotèrmia superficial com el Royal Institute of Technology (KTH) d'Estocolm de Suècia.

La primera edició del projecte es va dur a terme els anys 2016-2019 amb el nom Unifying international research forces to unlock and strengthen geothermal exploita­tion of the Americas and Europe.