• Imprimeix

Notícia 363 - 3rd Intensive Training Course on Soil Micromorphology

15/10/19 14:03

Del 30 de setembre a l'11 d'octubre el Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l'ICGC ha hostatjat la 3a edició del Curs internacional de micromorfologia de sòls coordinat per la Universitat de Lleida. Es tracta d'un curs bianual altament especialitzat en micromorfologia, una tècnica d'estudi en ciències de la Terra que descriu, interpreta i mesura els components edàfics, minerals, biològics i arqueològics dels sòls a nivell microscòpic i submicroscòpic.

A més d'hostatjar l'acte, l'ICGC ha organitzat per als alumnes una excursió guiada per explicar el context geològic i els processos formadors del sòl de la Conca de Tremp.

En aquesta edició el curs ha comptat amb la participació de personal docent i investigadors de les universitats de Lleida, Gant, Barcelona, ​​Stellenbosch i La Laguna, i ha consistit en sessions teòriques i pràctiques. També s'ha fet una visita guiada al Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus i a l'Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà.

Hi han participat 27 alumnes de 16 nacionalitats i de perfils diversos (geòlegs, agrònoms, edafòlegs, biòlegs, arqueòlegs i geoquímics). Els participants han rebut un certificat expedit per la Universitat de Lleida, sota els auspicis de la Societat Internacional de Ciència del Sòl i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.