• Imprimeix

Notícia 357 - Nova edició 2019-2020 del Màster Oficial en Geoinformació

25/9/19 7:20

El 16 de setembre de 2019 es va iniciar una nova edició del Màster Oficial en Geoinformació organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). L'Institut participa en aquest màster en el marc de la docència i la difusió del seu coneixement.

El màster compta, en aquesta edició 2019-2020, amb 24 alumnes amb formació superior en geografia, enginyeria en geomàtica i topografia, geologia, arquitectura, entre d'altres, i són de procedència nacional i internacional (com ara Xile, Bolívia, Cuba o la Xina).

El màster es divideix en un primer quadrimestre comú amb assignatures que comprenen la producció cartogràfica, la navegació per satèl·lit, l'observació de la Terra, les metadades en geoinformació o la generació de geoserveis. Aquest primer quadrimestre s'imparteix a la UAB, amb la participació d'especialistes de la UAB i de l'ICGC.

El segon quadrimestre compta amb la possibilitat d'escollir dues especialitats diferents: la de "Programació", que s'imparteix a la UAB, i la de "Ciutats intel·ligents i gestió de la geoinformació", que s'imparteix a l'ICGC. En aquesta darrera especialitat es forma l'alumne en aspectes de sostenibilitat urbana, recerca, innovació i projectes europeus i models d'explotació i negoci de la geoinformació.

Els alumnes finalitzaran el màster amb una estada de 150 hores a una institució o empresa innovadora en l'explotació de dades de geoinformació que els ofereix un encàrrec professional concret en un dels àmbits de la geoinformació; després hauran de defensar el resultat de l'encàrrec davant un tribunal com a projecte de final de màster.

2n quadrimestre. Perfil dels alumnes