• Imprimeix

Notícia 352 - L'ICGC participarà en una Acció del programa COST per incrementar la inclusió de l'energia geotèrmica en xarxes urbanes

30/7/19 7:02

L'ICGC participarà en l'Acció COST CA18219 Research network for including Geothermal technologies into Decarbonized Heating and Cooling grids (Geothermal-DHC) per aprofundir en el coneixement de mètodes i tècniques per avaluar les possibilitats d'aprofita­ment de l'energia geotèrmica a Catalunya en els àmbits urbans.

El nou marc estratègic de la transició energètica, l'ús d'energies renovables per a la reducció de les emissions de CO2 i la lluita contra el canvi climàtic està impulsant l'ús de l'energia geotèrmica a tot a Europa i també a Catalunya on les darreres dades recollides indiquen que el juny de 2019 la potència en sistemes de climatització se situa al voltant dels 30 MWt.

En el camp de les energies renovables l'ICGC duu a terme el projecte GeoEnergia que té l'objectiu de millorar del coneixement sobre la disponibilitat i el potencial d'aprofitament dels recursos geotèrmics a Catalunya.

L'objectiu final és promoure la implementació d'energies renovables eficients que ajudin a la lluita contra el canvi climàtic al nostre país.

La finalitat principal de les Accions COST és enfortir la investigació científica i tècnica a Europa finançant l'establiment de xarxes de col·laboració entre investigadors i tècnics en àmbits que són d'interès comú.

Aquesta Acció en concret s'orientarà a la inclusió de l'energia geotèrmica tan superficial com profunda en xarxes de calefacció i refrigeració urbanes a Europa amb l'objectiu de fomentar la descarbonització de l'energia en aquests àmbits. La xarxa de col·laboració comptarà amb investigadors i tècnics de més de 20 països diferents.