• Imprimeix

Notícia 336 - Conveni de col·laboració entre el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

30/5/19 14:36

El Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per fomentar l'intercanvi de coneixement sobre el potencial i l'aprofitament de l'energia geotèrmica a Catalunya.

Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració se sumen esforços per afavorir i incrementar el coneixement del potencial i del possible aprofitament de l'energia geotèrmica a Catalunya. Al mateix temps, l'ICGC esdevé soci institucional del Clúster i participarà en les activitats del nou Grup de Treball de Geotèrmia (GTG).

La finalitat del CEEC és impulsar l'eficiència energètica al nostre país mitjançant la col·laboració entre empreses i entitats tecnològiques, de recerca i del sector públic institucional entre d'altres. Amb aquesta finalitat el 2018 va aprovar la creació del GTG i la seva integració al Clúster amb l'objectiu de promoure la geotèrmia com a font d'energia rellevant en el sector de les ener­gies eficients per assolir els objectius de transició energètica a Catalunya i fomentar la innovació i la col·laboració entre els agents per identificar oportunitats i generar nous projectes.

En aquest context, l'ICGC desenvolupa el projecte GeoEnergia (Recursos de Geotèrmia a Catalunya) que té per objectiu la millora del coneixement sobre la disponibilitat i el potencial d'aprofitament dels recursos geotèrmics a Catalunya. El projecte s'orienta a generar conjunts de geoinformació, models d'anàlisi i predicció, i eines de visualització i consulta sobre el potencial dels recursos geotèrmics, tant superficials (de molt baixa temperatura) com d'origen profund arreu del territori. Els productes i serveis que es desenvolupen ajuden a promoure la implementació de les energies renovables a Catalunya i la lluita contra el canvi climàtic.

L'energia geotèrmica és un recurs geològic i al mateix temps una font d'energia renovable, neta i autòctona, que, en els darrers anys, manté una línia de creixement molt important a tot Europa i al nostre país especialment en el mercat de la climatització. Aquesta energia juntament amb la resta d'energies renovables ajudarà a assolir la transició cap a un model energètic més sostenible, basat en l'eficiència i en l'impuls de l'autoconsum.

Per a més informació cliqueu aquí.