• Imprimeix

Mesura de la Pica d'Estats

Per invitació de la Union Nationale des Géometres-Experts (UNGE) l'ICGC va participar, els dies 2-4 de juliol, en l'expedició: Mesures 3D Pique/Pica d'Estats – Mesure Transpyrénéenne / Mesura Transpirinenca

15/7/15 21:13

L'objectiu era mesurar, amb el màxim de precisió, el cim més alt de Catalunya i de la regió francesa d'Arieja.

Les fortes ratxes de vent que es registraren al llarg del dia de l'ascensió al cim van impossibilitar el transport programat dels instruments de mesura fins al peu del cim. Amb aquestes condicions només es va poder fer servir el material bàsic per a una mesura GNSS estàtica. La mesura sobre el senyal geodèsic de l'ICGC va durar 25 minuts.

L'Institut va postprocessar les observacions fixant les seves 3 estacions CatNet més properes (ESCO –Escornacràbes–, SORG –Soriguera– i LLIV –Llívia–) i també dues estacions de la xarxa TERIA (BARY –Sauveterre de Comminges– i MSGT –Mercus-Garrabet–) de l'IGN francès.

El nivell de precisió assolit en els resultats d'aquesta mesura corroboren i doten de més consistència les mesures fetes a la Pica d'Estats en la campanya dels 100 cims, l'any 2010, tot confirmant el valor de la seva cota ortomètrica en 3 143,45 m.

La participació de l'ICGC en aquesta expedició nodreix les relacions amb els professionals francesos del sector de la cartografia, i possibilita seguir col·laborant en projectes transpirinencs.