• Imprimeix

Col·laboració entre l'ICGC i Càritas Diocesana de Barcelona

Finalització del projecte d'elaboració d'informació cartogràfica en entorn SIG, dut a terme pel conveni signat el 15 de gener de 2014 entre el llavors Institut Cartogràfic de Catalunya i Càritas Diocesana de Barcelona

12/2/15 17:06

L'objectiu del conveni era la creació d'un disseny cartogràfic que permetés l'anàlisi i l'elaboració de mapes de la informació de les parròquies i dels arxiprestats que Càritas gestiona, com també la publicació d'aquests mapes tant en suport paper com en digital.

Per a la seva realització s'ha definit una estructura de dades que consta de:

- Límits i polígons de les parròquies
- Límits i polígons dels arxiprestats
- Parròquies

Punts d'atenció de Càritas Diocesana de Barcelona

El seu disseny està preparat per a contenir tota la informació referida a les parròquies: nom, codi, adreça, població, municipi, telèfon, fax, correu electrònic, web, imatge de la parròquia, nom del rector, arxiprestat, entrega d'aliments, zona pastoral, àrea de gestió de Càritas i codi postal. I en la mateixa línia, dels punts d'atenció de Càritas la informació següent: diòcesi, població, despatx, adreça, codi postal, telèfon, correu electrònic, web, fax i horari. A la informació proporcionada per Càritas s'han afegit els límits municipals.

L'estructura, definida com un sistema obert, permet també la incorporació de nous atributs com horaris, residència, despatx, etc.

El disseny d'aquest SIG facilita una gestió més eficaç de les accions socials de Càritas Diocesana de Barcelona, ja siguin generals (coordinació d'equips, voluntaris, etc.), com econòmiques (donacions, patrimoni, etc.), alhora que cobreix les necessitats de difusió i publicació de les activitats i dels programes assistencials que desenvolupa.

Jaume Miranda i Canals
Director