• Imprimeix

Notícia 536 - L'ICGC participa en la Trobada de la Mineria i l'Energia 2022

29/06/2022 07:04
El director de l'ICGC parlant davant els assistents.

El director de l'ICGC durant la seva intervenció.

El dia 16 de juny, el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, va participar en la Trobada de la Mineria i l'Energia 2022 organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i Grau de Mines i Energia de Catalunya i Balears (COETGME), la qual va ser inaugurada pel degà-president d'aquest Col·legi, Juan Ignacio Navarro.

Amb el lema "Matèries primeres a Catalunya: estratègia de futur" aquesta edició, celebrada a la Sala Àgora del Cosmocaixa, es va centrar en els reptes de la transició energètica cap a un món descarbonitzat i digital, la qual requereix de la utilització intensiva de matèries primeres. S'hi va analitzar, des de diversos punts de vista, els efectes que comporten l'actual crisi global de les matèries primeres i l'estratègia catalana sobre aquesta problemàtica.

La transició energètica serà en realitat una transició d'un model basat en una dependència dels combustibles fòssils cap a una dependència de les matèries primeres minerals, i en aquesta línia, la intervenció del director de l'ICGC va recalcar el paper clau del coneixement dels recursos geològics propis com a eix estratègic fonamental per a la planificació del país i en la necessitat d'avançar cap a una economia més verda basada en l'aprofitament sostenible d'aquests recursos.

La jornada va comptar amb el seguiment d'un gran nombre de col·legiats, representants d'empreses i administració en general.