• Imprimeix

Notícia 504 - Nova plataforma interactiva per a la generació de visors meteorològics

14/01/2022 10:57

L'administradora única de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals SA, el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per a l'explotació d'una plataforma de tematització i generació de visors interactius orientada a mostrar dades meteorològiques.

La plataforma web, desenvolupada per l'ICGC, permetrà, a més de difondre les dades meteorològiques de manera general, visualitzar i difondre les dades d'estacions automàtiques d'aficionats d'arreu de Catalunya i contribuirà a l'enfortiment de la col·laboració entre les entitats i a l'impuls de nous projectes conjunts. Aquestes dades s'usaran com a suport a les tasques de vigilància meteorològica.

Mitjançant la signatura d'aquest conveni, el SMC s'adhereix al projecte iniciat el 2018 entre la CCMA i l'ICGC per desenvolupar una plataforma amb dades d'observacions meteorològiques. Les dades dels aficionats que es publiquin al web del temps de la CCMA també es podran consultar, a partir d'ara, al nou apartat Estacions automàtiques d'observadors del web del SMC.

Els aficionats que vulguin compartir les seves dades ho poden fer enregistrant-se a través del web habilitat per la CCMA.