• Imprimeix

Notícia 496 - Jornada "L'activitat geològica de l'ICGC enfront els reptes de futur"

29/11/2021 10:44

L'Institut organitza la jornada "L'activitat geològica de l'ICGC enfront els reptes de futur", que se celebrarà l'1 de desembre a la Sala d'Actes de l'ICGC i en línia.

La jornada constarà de quatre conferències: tres impartides per tècnics de l'ICGC que exposaran l'estat i la previsió del Mapa geològic de Catalunya, el paper de l'Institut en la gestió dels riscos geològics i el coneixement geològic en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible. La quarta, impartida per un especialista extern a l'Institut, tractarà la geologia regional de Catalunya com a exemple de transferència del coneixement des del mon acadèmic.

Fer front als efectes de la crisi climàtica i ambiental interpel·la a la comunitat de geòlegs i al conjunt de professionals de les ciències de la Terra. En aquest context, a fi d'assolir el coneixement necessari per a una planificació i desenvolupament sostenible del conjunt del territori, és necessari disposar d'una gran quantitat de dades geològiques del sol i del subsol.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), com a ens públic responsable d'impulsar i portar a terme actuacions relatives al coneixement, la prospecció i la transferència d'informació sobre el sol i el subsol de Catalunya, ha programat aquesta jornada de reflexió i debat entorn a l'activitat geològica que desenvolupa.

Per a més informació, cliqueu aquí.