• Imprimeix

Notícia 487 - Nova col·lecció de fotografies del fons editorial de l'ICGC a la Cartoteca Digital

04/11/2021 10:05

L'ICGC ha publicat la nova col·lecció de fotografies del fons editorial de l'ICGC a la Cartoteca Digital amb la voluntat de posar a disposició de la ciutadania les imatges preses per il·lustrar la seva producció bibliogràfica.

Aquest fons és format per 3 383 fotografies (2 605 de panoràmiques preses per membres de l'Institut i 778 imatges aèries obliqües captades amb les aeronaus de l'ICGC), abracen el període des del 1983 fins al 2001 i il·lustren paisatges, restes arqueològiques, activitats econòmiques, comunicacions, urbanisme, etc.

Es tracta de fotografies analògiques (la major part diapositives) incloses en els llibres de l'antic Institut Cartogràfic de Catalunya. D'altres no han vist la llum fins a dia d'avui, que hem digitalitzat i publicat el fons complet.

Les àrees geogràfiques que cobreix són Andorra i 26 comarques de Catalunya; aquestes darreres es troben agrupades per municipis.

Les imatges es mostren classificades per: matèria, autor, àrea geogràfica i any de l'original, i també hi trobareu un mapa amb la geolocalització aproximada de cada una d'elles.

Agrairem l'ajuda dels usuaris per localitzar, esmenar o ampliar la descripció de qualsevol d'aquestes fotografies, adreçant-vos a: cartoteca@icgc.cat