• Imprimeix

Notícia 471 - L'ICGC s'adhereix a la iniciativa de portes obertes en motiu de la Diada Nacional

09/09/2021 09:50

Els dies 11 i 12 de setembre l'ICGC obre les portes de la seva seu, ubicada al Parc de Montjuïc (final del Carrer de Lleida) de Barcelona, en el marc dels actes de la celebració de la Diada Na­cional de Catalunya.

Aquest any, per primera vegada, es podran visitar més de trenta edificis i espais emblemàtics d'arreu de Catalunya, que se sumen a les habituals visites obertes que tradicionalment s'han fet aquest dia al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

El Govern i el Parlament de Catalunya organitzen conjuntament l'acte institucional de la Diada Na­cional, que aquest any té com a tema central el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l'Assemblea General de l'ONU per reivindicar els valors de pau, justícia i llibertat dels pobles, la cultura catalana i la fraternitat.

L'ICGC és l'agència responsable a Catalunya de la geodèsia, la cartografia i la infraestructura de dades espacials de Catalunya, i impulsa i du a terme les actuacions relatives al coneixement, la prospecció i la informació sobre el sòl i el subsòl.

Les seves activitats permeten al Govern i al ciutadà tenir una geoinformació acurada, oficial i actualitzada, alhora que treballa en la prevenció i la mitigació de riscos geològics i en la promoció d'aspectes que permetin la sostenibilitat.

Catalunya celebra l'11 de setembre la Diada Na­cional de Catalunya en record a la fi de la Guerra de Successió de 1714. Es commemora una derrota en què es van perdre les llibertats seculars.

 

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc – Barcelona
Dissabte de 9 a 17 hores
Diumenge de 9 a 14 hores
Durada de la visita entre 40 i 60 minuts
Visita gratuïta

 

Inscripció prèvia al web:
https://www.icgc.cat/portesobertes

 

Condicions especials degudes a la pandèmia:

  • Hi haurà un nombre màxim de participants per franja horària.
  • Serà obligat el control de temperatura i la desinfecció de les mans previ a l'entrada.
  • Dins les instal·lacions haureu de dur obligatò­riament mascareta.