• Imprimeix

Notícia 453 - L'exposició "El món amb ulls de dona" situa sobre el mapa llibres de viatges escrits per dones

27/04/2021 12:26

Anar a l'exposició El món amb ulls de dona
El 27 d'abril l'ICGC ha inaugurat l'exposició virtual El món amb ulls de dona, que situa sobre el mapa seixanta relats de viatges escrits per dones, les quals han aportat una manera personal de descriure el territori i la seva gent.

Els llibres que s'hi mostren formen part d'un dels fons de la Cartoteca de l'ICGC menys conegut: la biblioteca especia­litzada en viatges "Isidre Carné", professor i viatger sabadellenc que ha donat a la Cartoteca més de 1 800 llibres de viatges. La mostra es completa amb d'altres llibres del fons general de la Cartoteca.

El mapa, en una primera visió de conjunt, ens dona una idea de com les dones, des d'antic, han trepitjat el territori hi han deixat testimoni dels seus viatges.

En aquesta exposició de petit format es troben geolocalitzats els viatges d'Egèria, considerada pionera dels rodamons i peregrina a Terra Santa; de dones cultes de l'alta societat del segle XIX, que van voltar per Àsia i Àfrica; de l'extraordinària Aurora Bertrana, que ens transporta de la Polinèsia al sensual Marroc; de científiques, que traspassaren les fronteres d'Àfrica i de l'Antàrtida; d'alpinistes i periodistes, que van explorar el món i van deixar la seva empremta.

L'objectiu és animar els lectors a recórrer el món a través de la literatura i també reivindicar-ne l'aportació de les dones.