• Imprimeix

Notícia 451 - L'ICGC ha estat escollit a participar en una exposició de l'ONU

16/04/2021 11:41

L'ICGC ha estat escollit, d'entre les propostes rebudes, perquè participi, dins de l'objectiu ODS-11 sobre ciutats i comunitats sostenibles, en l'exhibició "Space for our Planet" que patrocina l'Office for Outer Space Affairs de les Nacions Unides.

Amb aquesta exposició es potencien les contribucions d'observació de la Terra dels Ob­jectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

L'Institut aporta a l'ODS-11 la seva experiència en la generació d'indicadors temàtics i cartogràfics sobre els ecosistemes urbans. En aquest àmbit ha generat un conjunt de productes i de serveis operatius, i bases de dades d'observació de la Terra a partir d'imatges de satèl·lit i aèries per a dotar els ecosistemes urbans d'una millor comprensió (verd urbà, potencial solar, illa de calor, contaminació lumínica, enfonsament de pous d'aigua subterrània o materials de cobertes).

L'Agenda de Desenvolupament Sostenible de 2030, adoptada per tots els estats membres de les Nacions Unides el 2015, ofereix un model compartit de pau i prosperitat per a les persones i el planeta, ara i cap al futur.

Es tracta d'una agenda integral i multidimensional, que es refereix a les tres dimensions del desenvolupament sostenible: l'econòmica, la social i l'ambiental, és d'aplicació universal i es desplega mitjançant els 17 ODS, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l'educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

L'ICGC també contribueix en la temàtica de ciutats intel·ligents i geoinformació amb el Màster oficial en geoinformació, organitzat juntament amb la UAB, amb un itinerari específic sobre el tema.

Miniatura temàtica de ciutats intel·ligents i geoinformació