• Imprimeix

Notícia 429 - L'ICGC participa en la 25a Setmana de la Ciència

16/11/2020 09:54

En el marc de la difusió del coneixement, l'ICGC participa en les activitats de la 25a Setmana de la Ciència (del 14 al 29 de novembre de 2020) amb dues activitats virtuals de divulgació geològica adreçades a estudiants de diversos nivells educatius i públic en general.

D'una banda es presenta Les textures de les roques. Recurs didàctic, que permet accedir als continguts de l'exposició itinerant "Les textures de les roques: visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya" de forma interactiva i descarregar material pedagògic relacionat, i ofereix com a activitat pràctica vincular imatges de les textures de les roques amb la seva descripció i significat.

D'altra banda, es presenta el Quiz del Pirineus Geological Open Museum (PGOM), que consisteix en un joc de preguntes i respostes sobre la història de la Terra, de la vida i dels Pirineus. A partir de l'aplicació de l'audioguia del PGOM, es pot visitar virtualment els re­correguts de l'exposició: el Jardí de les Roques i l'Avinguda dels Temps Geològics. Cada element de l'app del PGOM inclou textos descriptius, imatges i locucions divulgatives que proporcionen informació per resoldre les qüestions del Quiz. En finalitzar i enviar el formulari s'obté el codi del Passaport Científic que permet participar en el sorteig de regals de ciència (jocs, llibres, entrades a museus, etc.).

Amb aquestes accions l'ICGC participa, com en d'altres edicions, en la Setmana de la Ciència i contribueix a difondre i divulgar el coneixement geològic de Catalunya.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (mitjan­çant la Secretaria d'Universitats i Recerca) i amb la col·laboració de més de 100 entitats, entre elles les 12 universitats catalanes.

Per a inscriure-us a les activitats:
Les textures de les roques. Recurs didàctic
Quiz del Pirineus Geological Open Museum