• Imprimeix

Notícia 428 - El potencial de l'energia geotèrmica a les ciutats, a debat en unes jornades coorganitzades per l'ICGC

03/11/2020 07:04

La geotèrmia té un paper destacat en la descarbonització de l'energia a les ciutats, en el marc de la transició energètica i en el canvi climàtic; aquesta energia renovable està essent la catalitzadora del procés de descarbonització del parc d'edificis a Europa.

Amb una tecnologia ja consolidada, l'energia geotèrmica és òptima per a l'autoconsum tèrmic en àmbits urbans: no depèn de la disponibilitat del sòl, és autòctona 100% i no genera cap tipus de combustió.

La popularitat de l'energia geotèrmica superficial i profunda ha crescut ràpidament els darrers anys amb inversions per a la implementació de xarxes de climatització urbanes de calor i fred, i de sistemes d'intercanvi tèrmic amb bombes de calor geotèrmiques mitjançant circuïts tancats i oberts (amb captació d'aigua subterrània).

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que dins les seves funcions es troba l'estudi de l'energia geotèrmica, coorganitza juntament amb el Grup de Treball de Geotèrmia del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i l'Institut Català d'Energia les segones Jornades Tècniques "GeoEnergia a Catalunya" amb el tema central: Geotèrmia a les ciutats.

Aquestes Jornades tenen la finalitat de promoure i donar a conèixer el potencial de l'energia geotèrmica com a energia d'alta eficiència a les ciutats en el nou marc de la Transició Energètica i el Canvi Climàtic.

Empreses públiques i privades europees i del nostre país amb una llarga experiència amb l'energia geotèrmica exposaran la situació que està experimentant el mercat de la geotèrmia a Europa; un exemple de xarxa de quarta generació a França; l'experiència en la implementació de la geotèrmia a la ciutat d'Estocolm; la situació a la ciutat de Munic; l'experiència en l'operació de la xarxa espavilada d'Olot; el projecte Geotech; el projecte de rehabilitació integral "Canalejas", i el projecte de geotèrmia centralitzada "Arroyo Bodonal".

Aquestes Jornades, que seran virtuals, se celebraran en dues sessions i comptaran amb 8 ponències. Us hi esperem!

Dies: 6 i 13 de novembre
Hora: 9.20 a 11.30 hores

 
Sessions:
Sessió 1: Experiencias en EU (06/11/2020) (en castellà)
Sessió 2: Experiències a Catalunya i a d'altres àmbits de l'Estat espanyol (13/11/2020)

Cliqueu aquí per descarregar-vos el programa de les Jornades.

Cliqueu aquí per inscriure-us-hi.