• Imprimeix

Notícia 422 - Presentació dels Geoserveis del Sentinel 2 de l'ICGC a la III Jornada STEM a l'Espai

08/10/2020 07:09

El Centre de Suport del Programa Català d'Observació de la Terra de l'ICGC va participar amb el taller “Observant la Terra des de l’Espai: Geoserveis Sentinel-2” en la tercera edició de la Jornada STEM a l'Espai, celebrada aquest octubre de 2020. Aquesta edició es va dedicar a l'intercanvi d'experiències didàctiques relacio­nades amb l'univers i l'espai.

En aquest taller l'Institut va presentar en forma d'exercicis guiats les possibilitats dels Geoserveis de l'ICGC basats en el satèl·lit Sentinel 2 (del programa europeu d'observació de la Terra COPERNICUS) centrant-se en la seva explotació, ja sigui per al seguiment de canvis de les cobertes vegetals, incendis forestals, decaïment forestal o per a l'estat fenològic dels conreus.

La visió des de l'espai a partir de satèl·lits d'observació de la Terra ofereix una perspectiva privilegiada, objectiva, contínua i sinòptica de l'estat i dels impactes mediambientals sobre el terreny.

Aquestes jornades les organitza el Departament d'Educació i el campus Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya, i són una iniciativa a nivell mundial que se celebren bianualment. Aquesta edició va comptar amb més de 300 inscrits.

Igual que les edicions anteriors, aquesta III Jornada de la STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) també ha comptat amb la participació de l'ICGC. El principal objectiu de la iniciativa és la promoció i formació del professorat de primària i secundària per tal d'introduir a les aules els coneixements, materials i eines d'interès tècnic i científic relacionats amb l'espai. Podeu trobar més informació de la Jornada aquí.