• Imprimeix

Notícia 370 - L'ICGC rep el premi a la millor comunicació de les JIIDE 2019

14/11/2019 07:02

Dins l'àmbit de la difusió del coneixement, l'ICGC va presentar la comunicació "La desmitificación de los metadatos" a les Jornadas Ibéricas de Infraestructuras de Datos Espaciales (JIIDE), celebrades a Cáceres del 23 al 25 d'octubre de 2019.

Aquesta aportació de l'Institut va ser premiada com la millor comunicació presentada d'acord al resultat de les votacions dels assistents a les Jornades. L'objectiu de la presentació era demostrar que estem envoltats de metadades sense adonar-nos-en i que són necessàries per trobar allò que cerquem, també fóra de l'àmbit professional, i que la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya està evolucionant en aquesta direcció.

La 10a edició de les Jornades va reunir aproximadament 200 professionals d'Espa­nya, Portugal i An­dorra per compartir experiències en el camp de les infraestructures de dades espacials (IDE). Tant els assistents com els participants eren membres d'administracions públiques, universitats i empreses; també es va comptar amb la presència de membres de comunitats col·laboratives i d'altres àmbits.

Si bé les IDE pretenen facilitar als usuaris l'accés a geoinformació oficial, la seva implementació no és trivial i requereix de pautes específiques, com ara les descrites per la Directiva europea INSPIRE. D'altra banda, els avenços tecnològics comencen a fer aquesta tasca més eficient i també el desenvolupament d'aplicacions basades en els catàlegs de dades.

A banda de les qüestions tècniques intrínseques de les IDE, l'evolució digital i social està impulsant tot un món per descobrir.