• Imprimeix

Notícia 359 - Nova aplicació web: Ombrejat dinàmic del relleu de Catalunya i del món

02/10/2019 14:15

L'ICGC ha desenvolupat l'aplicació web Ombrejat dinàmic del relleu de Catalu­nya i del món que és el resultat de l'evolució i de la millora de l'aplicació web Relleu i ombres.

Amb aquesta eina l'usuari pot il·luminar el territori interactivament des de qualsevol angle per veure de manera dinàmica detalls de la morfologia del relleu, alhora que pot desancorar la vista del nord. L'usuari també pot estilitzar el mapa amb els colors que consideri més oportuns per representar el relleu i per emfatitzar els elements que més l'interessin.

En els mapes impresos, per representar el relleu de les muntanyes, el terreny s'il·lumina de manera fixa amb la llum solar procedent de l'azimut 315 graus. Les ombres de les muntanyes, així il·luminades, donen una bona comprensió de l'orografia de cada lloc.

Aquesta nova eina és el resultat de l'esforç de l'Institut en innovació tecnològica per a la visualització de la informació cartogràfica per continuar cercant i millorant aplicacions que donin suport a les necessitats dels seus usuaris, tot traient el màxim benefici de les noves possibilitats que l'entorn digital, navegadors i Apps permeten.