• Imprimeix

L'IGC coorganitza el setè congrès europeu de cartografia i sistemes d'informació

La trobada, impulsada juntament amb les regions de Bavaria i Emilia-Romagna, permet apropar la recerca científica a la seva aplicació pràctica

12/06/2012 13:54

L'IGC va començar a treballar conjuntament amb els seus homòlegs de les regions de Bavaria i Emilia Romagna el 1994, amb l'objectiu de crear una plataforma d'intercanvi d'experiències entre universitats, instituts de recerca i administracions. Fruit d'aquest treball continuat, la ciutat italiana de Bolònia acull, des d'avui i fins el divendres 15 de juny, la setena edició del Congrès Europeu de Cartografia Geocientífica Regional i Sistemes d'Informació.

En aquest cas, la reunió permetrà analitzar les claus per a la gestió geològica sostenible i s'estudiaran, entre d'altres, les particularitats de la geologia del subsòl i urbana, els riscos sísmics, els recursos hídrics, les perspectives i utilitat de la cartografia geològica i les conseqüències de segellar el terra amb materials impermeables, com ara l'asfalt.

El Congrès finalitzarà amb la visita de la vall de Secchia, per tal d'observar les solucions adoptades per minimitzar la inestabilitat de les vessants muntanyoses.