• Imprimeix

L'ICGC i el BRGM signen un acord de cooperació

El passat 10 de juny l'ICGC i el BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières) van signar un acord de col·laboració de 4 anys de duració

22/06/2015 07:39

El passat 10 de juny l'ICGC i el BRGM van signar un acord de col·laboració, de 4 anys de duració, amb els objectius següents: identificar i desenvolupar sinergies entre el BRGM i l'ICGC, en particular en el context de projectes europeus, transfronterers o internacionals; formalitzar i augmentar les ofertes i els projectes en benefici d'ambdues organitzacions; mantenir i enriquir les seves experiències i les seves habilitats; mantenir, desenvolupar i enfortir els seus sistemes d'observació i mesures; promoure la possible externalització de les activitats entre les dues organitzacions; compartir experiències a través de seminaris i promoure l'intercanvi d'informació sobre els projectes d'interès comú, i intercanviar bones pràctiques en termes de personal i d'estudiants de doctorat.

El BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières) és el servei geològic nacional francès, centre de referència pública francesa en les aplicacions de les ciències de la Terra per gestionar els recursos i els riscos del sòl i del subsòl.

L'acord neix de les àrees d'interès comú entre el BRGM i l'ICGC. Aquestes àrees són: el coneixement geològic, la geofísica, els riscos costaners, el risc sísmic, els moviments gravitacionals, la hidrogeologia, la geotèrmica, i la instrumentació i l'optimització, i la interoperabilitat de les xarxes existents.

Des de 2003 el BRGM i l'Institut Geològic de Catalunya (ara Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) col·laboren en el coneixement i en la gestió del risc sísmic als Pirineus. Ambdues institucions han estat socis en dos projectes INTERREG europea: ISARD, informació automàtica regional de danys, i SISPyr, sistema d'informació sísmica dels Pirineus. També col·laboren en el repositori geològic de França (construcció regional Pirineus), en els sistemes d'informació, en particular sobre la interoperabilitat, i dins de l'associació dels serveis geològics europeus Eurogeosurveys.

Jaume Miranda i Canals
Director