• Imprimeix

Taller d'Instamaps per a Administracions

 

When

Date 24.04.2019

Schedule

de 10.00 a 12.00 hores

Where

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

Instamaps (www.instamaps.cat) és una plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials.

Instamaps ha estat dissenyat per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma fàcil, ràpida i molt gràfica.

Més enllà dels usuaris bàsics, la seva senzillesa i usabilitat ha fet que moltes administracions a Catalunya utilitzin aquesta eina per generar, treballar o difondre la seva informació geolocalitzada. En aquest sentit Instamaps permet publicar fàcilment dades obertes i consumir serveis de portals de transparència. També us pot ajudar, per posar-ne uns exemples, en la realització de l’inventari de camins públics o de masies, l’aixecament i la publicació d’itineraris turístics, l’inventari de qualsevol tipus d’elements sobre el territori, com equipaments, parades d’autobús, fonts, etc.

El taller s'adreça a usuaris de les administracions de tots els nivells. Es farà un repàs de les diferents funcionalitats i possibilitats de la plataforma, a partir de l'elaboració de tres mapes concrets. També es farà un repàs de les noves funcionalitats i millores del nou redisseny, que dona a Instamaps una imatge actual i més adaptativa al mòbil.

  • Instamaps. Galeria, visor i editor. Eines
  • Mapa 1. En base a la creació i l'ús de geoinformació (itineraris turístics, posicionament de mobiliari urbà i altres elements sobre el territori).
  • Mapa 2. En base a la pujada de dades des d'arxius (Excel) i estilització (mapes d'estats, mapa a partir de la informació pròpia, mapes d’àrees bàsiques administratives, seccions censals, etc.)
  • Mapa 3. En base a la pujada de dades del núvol i visualització. Consum de serveis de dades al núvol (mapes dinàmics, serveis de dades obertes).

En acabar el taller, ens posarem a la vostra disposició per resoldre aspectes particulars que ens vulgueu comentar.

No serà necessari l'ús d'ordinadors per part dels assistents.