• Imprimeix

Seminari "Significats i valors dels paisatges de l'energia hidroelèctrica"

 

When

Date From 21.03.2019 to 23.03.2019

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

L’energia hidroelèctrica ha tingut un paper clau en la industrialització del país. Per als territoris productors, com els Pirineus, va suposar la major transformació socioeconòmica dels darrers cent anys i va deixar una extraordinària empremta en el paisatge.

La gran potència simbòlica que tenen avui les infraestructures hidroelèctriques en el territori català ens invita a parlar de quines són les noves imatges i significats que ens transmeten aquests paisatges, com estan derivant avui cap a un accelerat procés de patrimonialització, o com es converteixen en un element clau de dinamització territorial. No solament pel valor industrial de l’obra d’enginyeria, sinó també per tractar-se d’elements que són protagonistes, dominants, d’un paisatge -l’energètic- que a poc a poc emergeix com un nou paisatge de referència a casa nostra.

El seminari està organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, l’Associació Pirineus.watt i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Hi col·laboren la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, la Federación Nacional de Asociaciones y Municipios con Centrales Hidroeléctricas y Embalses, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i els ajuntaments de Talarn, la Torre de Capdella i Tremp.

Més informació