• Imprimeix

Jornada "Factors clau de l'escala europea de perill d'allaus". A Tremp

 

When

Date 30.01.2019

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Amb motiu de la declaració de l’avaluació del risc i del perill d’allaus a la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, la Unitat de Predicció d’Allaus de l’ICGC organitza un seguit de xerrades en matèria de predicció d’allaus.

Al 1993 es va consensuar l’escala de perill d’allaus a nivell europeu i, des d’aleshores, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) treballa amb els centres de predicció internacionals per tal d’harmonitzar l’ús de l’escala i, també, de millorar la comunicació amb els usuaris.

En aquesta jornada explicarem en detall els factors clau per entendre l’escala europea de perill d’allaus. En les prediccions de perill d’allaus sovint ens fixem només en el número del grau de perill però, quina informació conté l’escala de perill? Sabem bé què significa cada grau? Ens pot servir per decidir si circular o no per un pendent? Quin és el grau amb més accidentalitat? Puc tenir un accident amb grau de perill 1?

Aquestes i moltes altres preguntes acostumen a sorgir quan parlem de predicció d’allaus. Amb la xerrada es pretén fer més comprensible l’escala a través d’exemples pràctics per a cada grau de perill i, així, donar resposta a aquestes preguntes i a les que puguin sorgir.

Programa

18.00 - 18-10

Benvinguda al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus i presentació de la jornada
Xavier Berastegui, subdirector general adjunt de Geologia i Suport a la Legalitat, ICGC

18.10 - 19.00

Carles García i Glòria Martí, predictors d'allaus, ICGC

Veure a Slideshare

19.00 - 19.15

Torn obert de paraules