• Imprimeix

IV Jornada anual de sòls. A Tremp

 

When

Date 04.12.2019

Schedule

de 18.00 a 19.30 hores.

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Amb motiu del Dia Mundial del Sòl, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitza una jornada divulgativa centrada en la cartografia de sòls.

La jornada consistirà en una conferència principal i en la presentació del Mapa de sòls de Catalunya 1:250.000 (MSC250M). Aquest document cartogràfic proporciona una visió global de l’estructura edàfica del país i ofereix, de manera sintètica, informació sobre la distribució dels sòls en el territori, les seves morfologies i les seves característiques físiques, químiques i biològiques. El MSC250M és format per unitats cartogràfiques identificades mitjançant una combinació de color i un codi alfanumèric. Cadascuna d’aquestes unitats representa una associació dels dos tipus de sòls que més abunden a l’àrea delineada o que millor representen les característiques edafològiques més destacables.

L’acte es complementarà amb la inauguració i la visita a l’exposició de mapes de sòls que mostrarà l'evolució de la cartografia de sòls a Catalunya, des de la creació de l'Associació Internacional de la Ciència del Sòl (AICS), l'any 1923, fins als nostres dies.

Finalment, s’oferirà una visita guiada al Centre d’Interpretació dels Sòls dels Pirineus (CISP) on es presentaran els nous monòlits de la col·lecció de sòls.

La jornada s'adreça a tots els públics i a aquells professionals de l'administració, del món empresarial i de l'àmbit acadèmic interessats en aprofundir en el coneixement de les característiques i la distribució dels principals tipus de sòls que s'han desenvolupat a Catalunya.

Programa

18.00 - 18.10

Benvinguda al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus i presentació de la jornada
Xavier Berástegui, subdirector general adjunt de Geologia i Suport a la Legalitat, ICGC

18.10 - 18.35

Emili Ascaso, cap de la Unitat de Sòls, ICGC

Veure en Slideshare

18.35 - 19.00

Visita a l'exposició "Cartografia de sòls a Catalunya"
Emili Ascaso, cap de la Unitat de Sòls, ICGC

19.00 - 19.30

Visita guiada al Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus (CISP)
Agnès Lladós, cap de la Unitat Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus, ICGC