• Imprimeix

Geolodía Lleida 2018

 

When

Date 12.05.2018

Where

De la Pobla de Segur a Sallente

La Vall Fosca, la vall de l'energia

El Geolodía és una jornada de divulgació gratuïta, a través d'excursions guiades per geòlegs i oberta a tot tipus de públic. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2010, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit estatal que se celebrar simultàniament a totes les províncies. El seu objectiu principal és apropar la Geologia als participants per a que prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME), que es realitza cada any a nivell estatal. Aquest any el Geolodia de la província de Lleida esta organitzat per l’Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu; l’ICGC hi col·labora.

El Geolodia pretenen apropar a la societat la geologia i la professió dels geòlegs a través d’una excursió de camp gratuïta i oberta a tot tipus de públic.

Es proposa una georuta que discorre per la zona septentrional de l’àrea del projecte Geoparc i per la zona perifèrica al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Al llarg de l’itinerari s’observaran una successió de roques que, de sud a nord, són cada cop més antigues. També es tractaran aspectes del patrimoni industrial relacionat amb les antigues explotacions de minerals metàl·lics així com l’aprofitament hidroelèctric. Aquesta georuta s’inicia a la Pobla de Segur i acaba a Sallente, i recorre els principals afloraments i paisatges que ens permetran realitzar un viatge didàctic en el temps de més de 500 milions d’anys.

Més informació