• Imprimeix

Exposició "Plànols de castells, viles, esglésies i capelles de les terres gironines l’any 1719"

 

When

Date From 04.10.2021 to 26.11.2021

Schedule

Where

Biblioteca del campus Barri Vell de la Universitat de Girona (UdG):
Pl. Ferrater Mora, 1
17004 Girona

biblioteca.barrivell@udg.edu
Telf. 972 41 80 30
Whatsapp 608 510 782

La biblioteca del campus Barri Vell de la Universitat de Girona (UdG) acull una exposició de més de quaranta plànols de ciutats i viles de les terres gironines, procedents d’un atles manuscrit fet per l’enginyer militar francès PENNIER, datat el 1719 i que es conserva a l’Arxiu Militar Austríac a Viena.

Aquest atles, publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) l’any 2017, reprodueix un centenar de mapes de ciutats, viles i fortificacions aixecats per l’exèrcit francès en el període bèl·lic de la Guerra de Successió, i recollits pocs anys més tard en un volum que havia de servir de guia per a localitzar indrets que permetessin allotjar les tropes invasores franceses. El document és un recull magnífic de cartografia d’inicis del segle XVIII. En aquesta exposició s’hi reprodueixen els referits a la província de Girona i la majoria es confronten amb l’ortofotomapa ICGC de l’any 2019 per veure l’evolució que ha sofert el territori al llarg d’aquests tres-cents anys.

L’exposició, organitzada per l’ICGC i que compta amb el suport de la Diputació de Girona, ja s’ha pogut veure a la Casa de Cultura de la ciutat i ara es podrà visitar a la UdG fins al 26 de novembre de 2021.

Cartel·la identificativa de l'exposició